Beschikbare skip links


Evenementen in De Schorre

De Schorre is al een hele tijd een absolute toplocatie voor evenementen! De bekendste organisaties van De Schorre en het provinciebestuur zijn Putteke Winter, Xtreme Xperience, Planten- & Ambachtendag en Schorremorrie. Ook derden gebruiken De Schorre steeds vaker voor de organisatie van hun evenement, denk maar aan Tomorrowland, Music For Life en de Spartacus Run.

Klik door naar de kalender voor een volledig overzicht van alle evenementen in De Schorre. Vergeet ook niet om eens een kijkje te nemen in de fotogalerijen van De Schorre!

Spartacus Run (1 mei 2014)

foto

Op 1 mei wordt in De Schorre in Boom de 3e editie van de Spartacus Run georganiseerd. De Spartacus Run belooft opnieuw het zwaarste en spectaculairste loopevenement van het land te worden. Alle deelnemers krijgen een heuvelachtig parcours voorgeschoteld van 10 km waarbij meer dan 15 adembenemende hindernissen moeten worden overwonnen. Vorig jaar stonden er 5.000 sportievelingen aan de start, dit jaar zijn dit er maar liefst 8.000!

www.sport.be/spartacusrun/2014

 

Kunstenaarsmarkt Rupel (4 mei 2014)

Prachtig werk van lokale kunstenaars. Foto door Yannig Van de Wouwer

Zondag 4 mei openen we officieel het nieuwe fietspad tussen De Schorre en de Rupeldijk. We organiseren een gezellige kunstenaarsmarkt op het nieuwe pleintje aan het fietspad. Het wordt een grote openlucht schildersmarkt  op een idyllische plek aan de Rupeldijk, naast een oude ringoven en  in een prachtige tuin. Kom langs en geniet van de exposanten hun werk, het uniek kader en de gezellige terrasjes!

Ben je zelf tekenaar, schilder, graficus of fotograaf? Reserveer dan je standplaats op de kunstenaarsmarkt via johan.mast@deschorre.provant.be.

Zondag 4 mei - van 12 tot 17 uur - gratis inkom

 

Planten- & Ambachtendag (9 juni 2014)

Pastinaak-puree, gemaakt op de Planten- en Ambachtendag.

Ben je graag creatief bezig? Dan moet je naar jaarlijkse gewoonte op Pinkstermaandag in De Schorre zijn.

De Planten- & Ambachtendag is een reuzenmarkt met meer dan 100 standhouders die prachtige bloemen en planten maar ook artisanale en lekkere biologische producten aanbieden.
Vorig jaar kon je in verschillende workshops aan de slag om zelf een handtas te maken, een prachtig juweel te ontwerpen of vegetarisch broodbeleg te maken.
Houd zeker onze website in het oog voor het programma van 2014!

€ 2 - Gratis voor kinderen onder 12 jaar

 

 

 

 

 

Tomorrowland (18, 19 & 20 en 25, 26 & 27 juli 2014)

Een mooie sfeerfoto van Tomorrowland in De Schorre

Tomorrowland blaast dit jaar 10 kaarsjes uit en viert dat met een dubbelfestival. Het festival wordt twee keer na elkaar georganiseerd om zo meer fans de kans te geven dit uniek festival bij te wonen. De programmatie zal gelijkaardig zijn.

2013 was in enkele minuten uitverkocht. Bijna twee miljoen aanvragen voor tickets kwamen binnen van over heel de wereld. Maandag 13 januari 2014 werden de eerste namen en alle details met betrekking tot registratie en de ticketinformatie bekend gemaakt.
De indrukwekkende line ups, de prachtige decors en de unieke sfeer zijn steeds de ingrediënten voor een weekend totale madness.

INFO: www.tomorrowland.be

Schorremorrie (31 augustus 2014)

Schorremorrie 2013

Tijdens Schorremorrie sluiten we de zomervakantie spetterend af met meer dan 30 activiteiten voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Springkastelen, trampolines, een kindermolen, een zweefmolen en go-cars zorgen voor een onvergetelijke dag! Je kunt er ook knutselen, circustechnieken aanleren, paardrijden en nog vele andere leuke dingen.
In 2006 werd dit zomerse speelfestijn voor de eerste keer georganiseerd samen met de Gezinsbond. De editie van 2013 was een topeditie, meer dan 6000 mama's en papa's kwamen met hun (b)engels langs in De Schorre!

Gratis voor kinderen jonger dan 3 jaar
€4 / €3 (leden Gezinsbond, leden Prova en Grabbelpashouders)

Xtreme Xperience (14 september 2014)

bike trial

Xtreme Xperience is hét festival van extreme, onbekende en avontuurlijke sporten. Wie houdt van show en spektakel kan er zich vergapen aan de vele demonstraties van internationale topsporters. Wie liever zelf de vier natuurelementen wil trotseren kan zijn kans wagen tijdens de talrijke initiaties. Op het programma staan o.a. parapente, deltavliegen, mountainboarden, skateboarden en bike trial. 

 

GRATIS

INFO: www.xtremexperience.be

 

 

 

 

 

Putteke Winter (5 en 6 december 2014)

Putteke Winter 2012

Putteke Winter staat voor een feeërieke winterwandeling langsheen de mooiste plekjes van het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre. De wandeling wordt sfeervol verlicht met lampjes, kaarsjes en klank-en lichtspelen. Laat je verrassen door mysterieuze figuren, vuurshows, livemuziek, jenever, ijsberendemonstraties en nog zoveel meer. Alles vindt plaats in een prachtig decor dat het landschap omtovert in een sprookje!
We raden aan om stevig schoeisel en warme kledij te voorzien! Een deel van de wandeling is niet geschikt voor rolstoelen want er worden trappen genomen.  

GRATIS
INFO: www.puttekewinter.be

 

Meer info?

Johan Mast

Verantwoordelijke Animatie en Eigen Evenementen
tel.: 03 880 76 33
fax: 03 880 76 11

volledige adresinformatie

Kris Ceustermans

Verantwoordelijke Event-Service en Horeca
tel.: 03 880 76 31
fax: 03 880 76 11

volledige adresinformatie