Beschikbare skip links


Diamantmuseum

Nieuws

Diamantpaviljoen presenteert exclusief de duurste diamantlaarzen ter wereld

10 februari 2014
Het duurste paar laarzen ter wereld is dankzij Provincie Antwerpen exclusief te bewonderen in het Diamantpaviljoen aan het MAS en dit van 11 tot en met 23 februari 2014.
Lees het volledige bericht[Diamantpaviljoen presenteert exclusief de duurste diamantlaarzen ter wereld]

Het Diamantmuseum aan het Astridplein is gesloten

Diamantpaviljoen aan het MAS waar het BriljAntwerps Verhaal doorgaat voor het Diamantmuseum Diamantpaviljoen

Sinds 1 mei 2012 is het Diamantmuseum op zijn locatie aan het Astridplein gesloten. Dit wegens renovatie- en uitbreidingswerken aan de naburige zalen van de KMDA (Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen),  die een goede werking van het museum onmogelijk maakten, niet in het minst om veiligheidsredenen. Ondertussen is bekend geraakt dat de juwelencollectie van het provinciaal Diamantmuseum onderdeel wordt van een gloednieuw museum aan de Suikerrui. In afwachting van de opening van dit nieuw Antwerps museum kunnen diamantliefhebbers terecht in het Damantpaviljoen aan het Museum aan de Stroom (MAS). Dit Diamantpaviljoen staat volledig in het teken van het ‘fonkelend steentje’ en is een joint venture van Antwerp World Diamond Centre (AWDC) en het Diamantmuseum. 

 

Bezoek nu het Diamantpaviljoen aan het MAS

Een briljAntwerps verhaal

 

Het Diamantpaviljoen licht toe waarom Antwerpen hét wereldcentrum voor diamant wordt genoemd, maar toont tegelijk wie er actief is in de diamanthandel en -nijverheid, vroeger en nu. Het paviljoen vertelt over de rijke geschiedenis, het economische belang en tal van andere facetten van deze typisch Antwerpse activiteit. Het Diamantpaviljoen presenteert ook het ‘schitterend’ afgewerkt product, in de vorm van mini-exposities.

 

Diamantpaviljoen MAS. Open van dinsdag tot en met zondag, van 10 tot 17 uur. Gratis te bezoeken.


Adresinformatie

Diamantmuseum Provincie Antwerpen (administratief)

Provinciehuis - Koningin Elisabethlei 22
2018 Antwerpen
Tel 03 240 50 11
Fax 03 240 54 75

Adresinformatie

Diamantpaviljoen@MAS

Hanzestedenplaats 23
2000 Antwerpen
Tel 0476 86 13 33