Beschikbare skip links


PTS Boom-Mechelen

PTS, Provinciale scholen voor Tuinbouw en Techniek is een fusie van twee scholen: PTS Boom en PITO Mechelen. De hoofdzetel is in Boom. De school telt drie vestigingen: PTS Campus Boom, PTS Campus Mechelen en Centrum Leren en Werken Boom.

PTS Campus Boom

Midden in de Rupelstreek in Campus Boom vind je een uitgebreid gamma aan opleidingen in het technisch en beroepsonderwijs, met de klemtoon op industrie en wetenschap. In een historisch gebouw volg je les in een modern uitgeruste leeromgeving, waarin ook informatie- en communicatietechnologie een grote rol spelen. Ook is er een internationaal gerenommeerde richting muziekinstrumentenbouw.

PTS Campus Mechelen

In Campus Mechelen steunt het studieaanbod op drie pijlers: tuinbouw, techniek en wetenschappen. De studie van tuinbouw is wetenschappelijk onderbouwd en komt zo tegemoet aan de huidige modernisering en specialisatie van de tuinbouwsector. De wetenschappelijke richting kan voortaan van in de eerste graad gekozen worden. Voor onze nieuwe techniekrichtingen hebben we de lokalen splinternieuw ingericht.

PTS Centrum Leren en Werken

Het Centrum Leren en Werken, vroeger Centrum Deeltijds Onderwijs genoemd, richt zich op jongeren vanaf vijftien jaar die de school willen combineren met deeltijds werk. Het centrum heeft vestigingsplaatsen op PTS Campus Boom, PTS Campus Brasschaat, PTS Campus Mechelen en PTS Campus Stabroek. Leerlingen kunnen er kiezen uit een ruim aanbod van opleidingen.

Bezoek de nieuwe website van PTS!

 


Adresinformatie

PTS Campus Boom

Beukenlaan 44 bus 1
2850 Boom
Tel 03 880 82 00
Fax 03 880 82 30

Adresinformatie

PTS Campus Mechelen

Antwerpsesteenweg 145
2800 Mechelen
Tel 015 28 53 20
Fax 015 28 53 21

Adresinformatie

PTS Centrum Leren en Werken Boom

Th. Van Ryswycklaan 2
2850 Boom
Tel 03 880 82 40
Fax 03 880 82 41