Beschikbare skip links


Leren

Leerling in de klas

Leergierig? Dan ben je bij de provincie alvast aan het goede adres. Er is dagonderwijs met talrijke opleidingen, in vormingscentra kun je boeiende cursussen volgen en ook 's avonds kun je bijleren in ons volwassenenonderwijs. In de educatieve databank kom je te weten welke opleidingen, vormingen en cursussen je zoal kunt volgen over de onderwerpen die je boeien.

Secundair onderwijs

De provinciale secundaire scholen zijn gespecialiseerd in technische en beroepsopleidingen. Je kunt er terecht voor een degelijke en praktijkgerichte opleiding. Daarmee kun je nadien aan de slag in sectoren zoals de (petro)chemie, de farmaceutische industrie, de land- en tuinbouw, mode, toerisme, horeca, ...

Een tweede kans

Als je als (jong)volwassene alsnog een diploma secundair onderwijs wilt behalen, staan de deuren van het Centrum voor Volwassenenonderwijs Provincie Antwerpen voor je open. Ook in het Centrum Leren en Werken in Boom en Mechelen kun je dit diploma nog behalen. 

Hoger onderwijs

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs Provincie Antwerpen biedt verschillende opleidingen aan voor hoger beroepsonderwijs.

Centrum voor Leerlingenbegeleiding

Wil je meer weten over het studieaanbod of over de begeleiding van de leerlingen, dan kun je terecht bij het Centrum voor Leerlingenbegeleiding.

Documentatiecentra

Wil je op eigen houtje je kennis over allerlei aspecten van de samenleving verdiepen, dan vind je ongetwijfeld veel informatie bij de provinciale documentatiecentra.

Vormingscentra

De provincie biedt ook een ruime waaier van opleidingen aan in tal van haar vormingscentra. Veiligheid is daarbij een belangrijk thema, maar ook milieu, kunst en cultuur komen aan bod.

Onderwijsondersteuning

De provincie neemt talrijke initiatieven om alle scholen op haar grondgebied te ondersteunen, van kleuter- tot volwassenenonderwijs. Zij voert een flankerend onderwijsbeleid en mengt zich dus niet direct met het pedagogische project van de school.

Solliciteren?

Wil je graag je kandidatuur stellen om les te geven in het provinciaal onderwijs, vul dan het sollicitatieformulier in. 

In het loket:

Spontaan solliciteren