Beschikbare skip links


Dienst Noord-Zuidbeleid

Print het overzicht.

Huis van de Sport

Adresinformatie

 • Boomgaardstraat 22
  2600 Antwerpen
 • tel.: 03 240 56 29
 • fax: 03 240 55 79

Openingsuren

De dienst is open op alle werkdagen.

maandag van 9 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur
dinsdag van 9 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur
woensdag van 9 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur
donderdag van 9 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur
vrijdag van 9 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur
sluiting tussen Kerstmis en Nieuwjaar

Toegankelijkheid

Perfect toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De dienst bevindt zich op de derde verdieping in de achterbouw van het Coveliersgebouw (het Huis van de Sport is in de voorbouw).

Er is een overdekte fietsparking voorzien aan de voorzijde van het Coveliersgebouw.

Bereikbaarheid

Route-omschrijving

Je kunt rechtstreeks naar de routeomschrijving via GoogleMaps surfen.

Op je smartphone

Ben je in het bezit van een smartphone, dan kun je via de QR-code de locatie opslaan.

QR code

Met de fiets

Gemakkelijk te bereiken met de fiets: 

 • vanuit de zuid- en zuidwestrand (Rivierenhof) en vanuit de oostrand (Middelheim) fiets je via het ringfietspad tot aan de Grote Steenweg. Van de Grote Steenweg in Berchem rijd je tot aan het Koning Albertpark. Net voor het park rechtsaf de Boomgaardstraat in.
 • vanaf de noordrand rijd je via de Leien tot aan de Mechelse Steenweg. Die volg je tot aan het Koning Albertpark. Je rijdt door het park richting Grote Steenweg. Bij het begin van de Grote Steenweg sla je linksaf de Boomgaardstraat in. Er is een overdekte fietsparking voorzien aan de voorzijde van het gebouw.     

Velo-gebruikers kunnen gebruik maken van de standplaatsen ‘Generaal Leman’ (bij het grootwarenhuis Delhaize, kruispunt Generaal Lemanstraat/Karel Oomsstraat/De Merodelei) of ‘Harmonie’ (bij het Harmonieparkje, kruispunt Mechelsesteenweg/Belgiëlei). Meer informatie vind je op de website van Velo Antwerpen.

Hieronder kun je een meer uitgebreide routebeschrijving voor de fiets downloaden.

Downloads

Fietsbereikbaarheidsfiche Coveliersgebouw [PDF] (pdf - 670kB)

Met het openbaar vervoer

Op de website van Slimweg kun je je reis van deur tot deur plannen met het openbaar vervoer

Met de auto

 • vanuit Brussel (E19): aan de Craeybeckxtunnel volg je Antwerpen-Centrum. Aan de eerste verkeerslichten sla je rechtsaf (de Singel op). Vervolgens ga je aan de tweede verkeerslichten linksaf (kerk Berchem). Na ongeveer 800 meter op de Grote Steenweg kom je aan het Albertpark. Rijd voor het Albertpark rechts de Boomgaardstraat in. 

 • vanuit Boom (A12): neem afrit Antwerpen Centrum. Volg de Jan van Rijswijcklaan tot aan het Albertpark (aan groot kruispunt, net achter de hoek). Neem nu de straat uiterst rechts (NIET door het park). Volg de Prins Albertlei tot aan de Grote Steenweg en steek gewoon over. Je bent nu in de Boomgaardstraat. 

 • vanuit Hasselt (E313/E34): volg de ring rond Antwerpen richting Gent. Neem afrit 4 Berchem. Sla rechtsaf, steek de Singel over en volg de Grote Steenweg ongeveer 800 meter tot aan het Albertpark. Rijd vlak voor het Albertpark rechts de Boomgaardstraat in. 

 • vanuit Breda/Bergen-op-Zoom (E19): volg de ring rond Antwerpen richting Gent. Neem afrit 4 Berchem. Sla rechtsaf, steek de Singel over en volg de Grote Steenweg ongeveer 800 meter tot aan het Albertpark. Rijd voor het Albertpark rechts de Boomgaardstraat in. 

 • vanuit Gent E17: volg de richting Nederland en neem afrit 5 Wilrijk/Berchem. Ga links (over de Ring), sla aan de Singel rechtsaf (door de tunnel) en rijd tot aan de tweede verkeerslichten (kerk Berchem, linkerkant). Daar sla je links af. Na ongeveer 800 meter op de Grote Steenweg kom je aan het Albertpark. Rijd voor het Albertpark rechts de Boomgaardstraat in.  

Rijd je met een elektrische auto, dan vind je de dichtstbijzijnde oplaadpunten bij (toestand 1 oktober 2011):

 • EV start, Lange Lozanastraat 215, 2018 Antwerpen

 • Electric drive, Vijfhoekstraat 24, 2600 Antwerpen              

ga terug naar: Projecten van ontwikkelingseducatie van bovenlokaal belang